torsdag 28 februari 2008

Vårtecken

På väg hem från den Öppna Förskolan siktades årets första tussilago vid vägkanten.

onsdag 27 februari 2008

Radioskugga

När jag hasar runt här hemma så brukar Ring P1 förgylla mina förmiddagar. (Har för länge sedan övergett P3:s och reklamkanalernas skval!) Tyvärr så saknar jag radiokemi med den nya programledaren, och står inte ut med fraser som "Vi på Ring P1 ÄLSKAR när ni ringer!". Idag kläckte hon ur sig "Vi börjar med Börje. Det var väl käckt!". Botten var nådd...

måndag 25 februari 2008

Katastrofområde

Tvättstugan liknar en krigshärd, och själv så går jag på minor...

Upptagen

Det vill sig fortfarande inte med gjutandet...

lördag 23 februari 2008

Gjutandet

Efter att ha tillbringat en hel dag i tvättstugan, tillsammans med frukter, prydnadsföremål, lera och gipspulver, så är det bara att konstatera. Det vill sig inte! Struntade i att försöka mig på den där sista citronen, och tänkte att den skulle göra sig bättre i en rejäl grogg, något som jag inte druckit på många år... Gjutdoping känns nödvändigt!

Alltid roar man någon

Det äldre paret funderade mycket över innehållet i min kundvagn. Jag såg dom peka, hörde deras tissel och tassel, och deras blickar och fnissandet gick inte att ta miste på. Delikatesser, en bukett tulpaner, designade plåster, och så då fem stora burkar vaselin... Jag ska gjuta!

Fredagskvällen ägnades åt På spåret och strumpstickning.

Uppmaning på telefon

-"Kör inte för fort, och kom ihåg att blinka när du kör av Europavägen! Polisen står i backen."

JAG kör inte för fort, och JAG blinkar alltid när jag ska svänga.

söndag 17 februari 2008

(O)Väsentligheter

Vi har fyra likadana pipmuggar, dock med olika mönster och i fyra olika färgställningar. Det rubbar mina cirklar om det sitter "fel" lock på en mugg, och det stör mig. Det stör mig att det stör mig!

Välmatchade

Hur ser vi egentligen ut? Jag upptäcker allt oftare att jag och mina pojkar är klädda efter samma känsla och på samma humör. I offentlighetens ljus så ser det lite larvigt ut när vi kommer där på rad. Löjliga familjen, i lika färger och i ungefär samma stuk. Tur att pappan klär den lille emellanåt, och att Gustav faktiskt kan klä sig själv om han är på det humöret, för annars så skulle vi kunna uppfattas som patetiska.

lördag 16 februari 2008

Nätberoende

Efter knappa två dygns total avsaknad av internet i det här huset, så år det bara att lägga ytterligare en last till den långa listan... Jag har till och med lidit av fysisk abstinens!

onsdag 13 februari 2008

Helt sant

Jag sa verkligen inte "Attans!", när jag öppnade luckan till tvättmaskinen.

Jag hade en gång

Min favoritkofta var i en sådan där underbar modell så att den passade till precis allt. Den var svart, tunn, i ull... Nu har Viktor filtat sig en liten jacka av den! I ett obevakat ögonblick så vred han om tvättmaskinen från det kalla ylleprogrammet till något som inte alls passade koftan så särskilt bra. Attans!

tisdag 12 februari 2008

Disco

Dom spelar en riktig discodänga på radion, och Gustav sitter och gör sköna moves. *fnissar* Från hardcoreassistenter på lågstadiet, via dansbandsdrottningar på mellan, till discobrudarna på högstadieskolan... Travolta, släng dig i väggen!

Alla BVC-tanter blundar!

Viktor har ätit sämre än vanligt, under, mellan och efter alla hans tänder och sjukor, så hans kosthållning talar vi inte högt om just nu. Idag har han ätit en delikatessyoghurt, en croissant, kall korv, salta kex och ett äpple, och till det så har han druckit saft. Illa!

Min nya drog

Jag har/är nog något av en missbrukarpersonlighet, och mina laster i livet är många. Den senaste är Gorgonzola Mascarpone, och jag har på kort tid gått från en normalt hög konsumtion till ett absolut måste. Härom kvällen hade P gjort mig en god smörgås, men istället för att säga tack så röt jag i att "Du tog väl inte hela osten!" Begripligt? Den kan faktiskt vara lite bökig att få tag på...

lördag 9 februari 2008

Sjukstuga

Det gröna snoret har belägrat vårat hus, fullständigt tagit över våra liv, och ger oss både huvudvärk och feber. (Kan man köpa antibiotika på någon mörk bakgata?)

torsdag 7 februari 2008

Torsdagsfin

Idag blir det till att klä upp sig! Jag har nämligen fått den stora äran att få följa med Gustav på disco ikväll. Kjol och läppstift ska det vara, och så vore det önskvärt om jag också ville vara så vänlig att föna håret mitt...

En cola bjuder han på, vill jag ha något kaffe så får jag ta med mig egna pengar i en egen plånbok, och någon dans det har han verkligen inte över.

onsdag 6 februari 2008

Svårt att sova

Onda fotleder och en värkande höft, täppt näsa, två som snarkar riktigt högt, och en som hostar otäckt. Jag kan inte sova fast att jag är trött!

tisdag 5 februari 2008

Övning ger färdighet

Stärkt av förra veckans stickbravad, då jag lärde mig mosstickning och faktiskt också fick ihop en halsduk, så har jag nu gett mig i kast med rundstickan.

Rundsticka (Eller heter det stickor fast att de sitter ihop?), dubbelt raggsocksgarn och resårtråd... Tre räta och tre aviga... Det ska bli en streetmössa till mamman, att använda sig av i sandlådan. (Vis av erfarenhet så vet hon nämligen att det är ett litet helsike med sand i hårbotten och öron!)

Den nakna sanningen

Hade vi inte tagit in varsin Gino, då hade vi hunnit med att både lämna och hämta hos barnvakten inom en tidsram på maximalt två timmar... Vi frågade oss om vi skulle hinna hem till Brottskod försvunnen... Vi lämnade stan samtidigt som ungdomarna var på väg till sina förfester, och krogarna ännu inte hade öppnat... Vi hade varit förutseende och tänt utebelysningen vid lunchtid den dagen... Vi är inte med i matchen längre!

Middag på tu man hand

I lördags var vi ute och åt, inga barn var närvarande, bara jag och P. Mer tapas och rödvin till trötta mamman och trötta pappan!

fredag 1 februari 2008

Mossig

Strikta mamman har ägnat veckan åt rutiner, vardagsgöromål, matplanering, sedan tidigare inbokade och planerade aktiviteter, och så då stickning.

Kände mig tvungen att komma igång med något handarbete, då man ju faktiskt inte enbart kan prata och fika i en stickklubb, och var tvungen att ta mig förbi det svåra i beskrivningen innan det att det var dags att göra det offentligt. Jag har därför vikt några kvällar åt övning. Tänkte mig en istoppshalsduk till anoraken, vackert röd i Lovvikkagarn. Det tar sig, och jag vågar nu påstå att jag behärskar mosstickningens ädla konster!