torsdag 31 juli 2008

Årets sommarpratare

Är de bra, bra på riktigt? Jag tycker ju personligen att de är det, men undrar samtidigt om det kan hänga samman med att programmet sammanfaller med dagens för mig enda lugna stund.

Några lästa rader



Funderade ett tag på en enkel liten betygssättning av det som jag läser, mest bara för min egen skull, men kom på att jag ju faktiskt gillar det mesta. Alla böcker som jag har läst har ju sagt mig något, om de än så bara varit underhållande för stunden, upprörande, eller rent tidsfördrivande.

När det nu inte blev...


När det inte blir så som man hade tänkt sig, så kan det bli väldigt bra ändå. Vi använder ju aldrig vår vackra dubbeldörr på framsidan av huset, utan brukar enbart "fuldörren" på den västra gaveln. Hade vi nu fått ihop två tjusiga kransar, hade jag ju hängt dom där fram, och då hade vi inte fått tillfälle att njuta av doften!

Lavendelkransar

Jag tänkte att jag skulle pryda vår vackra dubbeldörr med något somrigt, och satte igång med att tillverka några kransar. I värmen krympte dock ambitionen ganska så snart, och med Viktor som första hjälpreda bidde det för ett tag just ingenting. (Annat än jakt på liten son med sekatör, avbitare och ståltråd i blick!) Av två bidde det dock så småningom ett, och av något runt bidde det efter många om och men ett hjärta.

Bromsar

De ihärdiga flygande varianterna frodas i värmen. De som bits något så alldeles vansinnigt. Glömde...

onsdag 30 juli 2008

Svarta vinbär

Då vi öppnade den första burken av fjolårets stora kok gelé i går, så fick det enbart bli saft av årets skörd. Enbart, vad menade jag egentligen med det? Saften smakar himmelskt!

måndag 28 juli 2008

Värmeböljans avigsidor

Farligt nära, intensiva och långdragna åskoväder, tvestjärtinvasionen, bobyggande getingar, arga småkillar som vare sig vill äta eller sova, de "tropiska" nätterna, torkan i trädgården...

måndag 21 juli 2008

I väntan på

I väntan på det bättre vädret så har jag bakat, både tekakor och smörbullar att ha med i fikakorgen under kommande lata dagar på stranden. Var ruskigt effektiv och bakade ut den ena degen när det andra stod på jäsning, och fick jag några minuter emellan så stickade jag på en raggsocka. Funderade på sommarens uttjatade nyhetsämnen, och borde väl formulera mig kring något klokt, men det får allt vänta...

söndag 20 juli 2008

Fy Fan

Denna svordom osar ständigt ur Viktors mun, och det är inte så särskilt charmigt. Kladdiga händer, bajsiga blöjor, saker som trilskas, allt möts av ett klockrent Fy Fan.

Han har inte fått det efter mig!

lördag 19 juli 2008

Semestertrött

Jag är så innerligt trött. Kroppen min går på sparlåga och tankeverksamheten likaså, och detta trots att jag firat sovmorgon i dagarna två. Sömn föder uppenbarligen sömn. *gäspar stort*

fredag 18 juli 2008

I blåbärsskogen

Familjen har varit i skogen, på jakt efter dom blå bären, men efter frostnätter vid blomningen och torkan som varit, så var det verkligen inte mycket att leta efter. Några nävar direkt i munnen, och en liten mellanmålstallrik till Viktor, det var allt som vi fick fatt på i blåbärsväg.



Smultron fanns det dock gott om. Litervis med solvarma skogssmultron... Mmmmm!


tisdag 15 juli 2008

2008-07-15

Om inte om hade funnits, sjukdom och död, då hade Gustavs pappa Christian fyllt och firat 40 år just idag.

Silvertejp

Åh, denna fantastiska uppfinning! Lagar det mesta i rödaste rappet, dunjackor och regnkläder, stötfångare på bilen, och nu också Brios rangliga leksaksspisar.

lördag 12 juli 2008

Handens och kvinnans kraft

På tio minuter raderade jag av ett av våra trätoämnen, det att Viktorsäkra skåpen i hallen (Där det till dags dato stått barnvagnar som hinder för alla och envar.), och det med hjälp av enbart en skruvmejsel.

P:s röda Hilti? Den är fortfarande inte laddad...

Badväder


fredag 11 juli 2008

Galet

Något är galet här! P går på semester idag, och det enda som jag kan tänka på är att då kanske jag äntligen kan få möjlighet att städa huset vårt, både ordentligt och färdigt...

torsdag 10 juli 2008

Stickar lite mellan varven

Tar några varv på strumpstickorna emellanåt. Ska fota någon dag och visa det som jag åstadkommit under våren.

Jag vaktar och passar

Den ene balanserar farligt nära kanten uppe på gungställningen, och den andre är på väg över staketet, ut på vägen... Den ene springer runt med en sax i högsta hugg, och den andre målar läpparna med nagellack... Oavbrutet. Hela tiden!

onsdag 9 juli 2008

Coopkap

Jag fyndade minsann under dagens besök på stormarknaden. De är riktigt söta på foten, bekväma att gå i, och absolut väl värda sina 49,50!

tisdag 8 juli 2008

Fåglarna

Det började med att det låg en på vägen, på rygg med benen upp mot skyn. Sedan följde det fler döda fåglar, och de låg som uppradade i allén. Borta är dom, och min fantasi den skenar iväg. Förgiftade? Skjutna?

Numret kan inte nås

För tillfället, det är kanske synd att säga. Hur som helst meddelar Telia att ett kabelfel påverkar vårt abonnemang, och att felavhjälpning pågår. Jag ska ladda mobilen och se till att hålla koll på den. Jag lovar!

En (klen?) tröst

Det är inte väder för fönsterputsning.

Något som sannerligen skulle behövas i det här huset, men vilket är något av det värsta som jag vet. Jag kan helt enkelt inte, får huvudvärk av bara tanken på det, och gamla knaggliga fönster med spröjs gör inte upplevelsen av det till det bättre.

måndag 7 juli 2008

Sommarlovsväder

Idag har vi elva grader och regn, och ungefär så har det väl sett ut under året som gått. Höstlov, jullov, sport- och påsklov, oavsett årstid har det varit sig likt, elva grader och regn.

lördag 5 juli 2008

Symaskinen är nu framtagen

Den står på bordet, och jag hoppas att jag hinner ta mig igenom i alla fall halva lappa-laga-justera-fixa till-högen. Har många roliga projekt på lut, men på tok för lite tid till att arbeta ostört.

Jag har läst

Hade visst ett uppdämt behov.



onsdag 2 juli 2008

"Det ordnar sig!"

Nog ordnar det sig alltid, men till vilket pris?