söndag 29 augusti 2010

KAL

KAL är en av alla de sticktermer som jag har lärt mig det senaste året, det betyder Knit Along och innebär att man tillsammans med andra stickar efter ett och samma mönster, utbyter erfarenheter och hjälper varandra på vägen.

Nu ska jag och min mamma sticka oss strumpor i par, Pomatomus närmare bestämt, och det kommer säkerligen att bli en mycket intressant upplevelse. Min mamma är nämligen mycket bra på att sticka på svenska, och själv så har jag nästan uteslutande stickat på engelska sedan det att jag lärde mig för ett par år sedan. Kommer vi i slutändan att prata samma stickspråk?

Det är förkylt!

Det mesta verkar vara en aningens förkylt! Veckan inleddes med vård av barn, snörvlade och hostade sig sedan igenom, och avslutades med att vår tänkta grillmiddag haglade inne.

Tittar man noga, då kan man se att grillen flyttades så gott som in i det gamla stallet. P fick under tiden rivsår på sina bara armar av det riktigt kraftiga hagelovädret!

måndag 23 augusti 2010

*gäspar stort*

Det blir tyvärr just ingenting över för annat...

söndag 22 augusti 2010

I skafferiet väntar Lillklas

Det har inte saftats och syltats så mycket i det här huset det här året, men nästa sommars snapsar är i alla fall räddade. Vi har fyllt en glasburk med Storklas (goda svarta vinbär), hällt i en matsked socker per liter bär, absolut fyllt upp med vodka av bästa sort, satt på locket, sedan gömt och glömt av burken längst bak i skafferiet.

Nästa sommar är det bara att plocka fram, passera och sila essensen genom silduk eller kaffefilter, och blanda efter behag (Förslagsvis 1/3 svartvinbärsessens och 2/3 Absolut Vodka.), säga skål och ta sig en Lillklas lagom till den första sillabiten.

Söndagsstädning

Dagens städning gick som en dans. En lång radda nya redskap gjorde det hela till och med lite småroligt! (Gissar dock att det redan nästa vecka känns precis lika trist som vanligt...)

torsdag 19 augusti 2010

Struktur

Jag försöker att ordna lite struktur i vår nya tillvaro, och få till det där med dagis- och fritidshämtningar, tvätten, städningen och storhandlingarna. Det är inte bara, och alldeles enkelt.

Sticktid har jag just ingen, mer än några varv nu och då mellan nattningarna. Jag gillar i alla fall strukturen på min Kerrera Hoodie!

tisdag 17 augusti 2010

Erfarenhet och visioner

Idag har jag talat med Kenneth Gärdestad. (Han är den arkitekt som har ritat min nya arbetsplats.) Jag gillar verkligen människor med både erfarenhet och visioner!

söndag 15 augusti 2010

Reglerad

Min arbetstid är numera reglerad, och innebär 40-timmarsvecka och semestertjänst. (Jag har tidigare alltid arbetat dryga 60 timmar/vecka, fått betalt för 45, och därmed också arbetat in mina lov.)

Note to self:
1. Arbeta därför icke längre på helgerna!
2. Tänk aldrig mera, att det där det kan jag göra hemma!

lördag 14 augusti 2010

Kräftpremiär

Det är årets första, men långt ifrån de sista. Nästa vecka byter vi nog bara Hjälmarens mörka vatten mot Vätterns klara.

torsdag 12 augusti 2010

Introduktion och fortbildning

Jag är fullt upptagen med att gå en introduktionskurs, och att fortbilda mig tillsammans med mina nya kollegor. Idag väntar Fotografiska och sedan en storslagen Kick Off.

Jag smakar på ordet Kick Off, som enligt min kommunala erfarenhet brukar innebära att man på sin fritid tvingas gå till skolans matsal och själv betala för det som man då och där ska äta.

Kick Off? Jag är inte ens säker på hur som det stavas...

söndag 8 augusti 2010

Olivia

Hon är fin min Olivia! (Om än lite sladdrigare än originalet, tänker jag mig, då hon är stickad i Drops Alpaca och inte i Rowans Felted Tweed.)

Premiär

Jag testar mobilbloggande tillsammans med årets första kantareller.

lördag 7 augusti 2010

Födelsedagshälsningar

Viktor är svartsjuk på Gustav som varje vecka får så mycket post, att det sedan mest bara är räkningar för samhällsinsatser, kallelser till allehanda läkarmottagningar och undersökningar som hans storebror får, det gör som ingen skillnad.

De födelsedagshälsningar till honom, som han själv nu har kunnat hämta i brevlådan, har därför varit till extra stor glädje. Kanske har de också stigit honom åt huvudet? När P ville läsa hans brev och kort fick han det nämligen inte! Den nyblivne 4-åringen höll upp ett brev framför sig, och läste själv med mycket myndig stämma:

- Det står: Viktor! Vi älskar bara dig.

Lego

Efter en vecka då någon i hushållet fyllt 4 år, och en annan samtidigt börjat på ett nytt jobb, är vi ganska så slut denna lördag. För tillfället bygger vi lite Lego och skickar "kanske-bra-att-ha-filer" till det finaste USB-minnet.

onsdag 4 augusti 2010

Inte bara, ett prickigt paket

Inte en endaste liten räkning fanns det i lådan idag, ej heller någon oönskad reklam, bara nyttiga sötsaker till mig. (Förvaring till stickorna mina från Stickfrossas webshop.)


För mycket information?

Viktor:
- Mamma, du får inte säga att bebisar kommer ut ur snippan!

Jag:
- Varför får jag inte det?

Viktor:
- På dagis säger fröknarna att det är bättre om vi säger att de kommer direkt ut från magen.

tisdag 3 augusti 2010

Amelia No2

Min andra Amelia är nu färdig, och kommer att göra sig mycket bra till höstens bruna manchesterkjol.

söndag 1 augusti 2010

Konfetti, precis överallt...

-Oj då! Det blev inte så bra det här... Kanske?

Idag och imorgon

Idag ska det sista av ledigheten sugas ut. Håret ska färgas på och naglarna mina målas. Imorgon ska jag lära känna nya kollegor, och tillsammans med dom börja skapa skolkultur!